Jelenlegi színdarabjaink:

Művészet (bemutató: 2016)

   előadja:    Gorove Kristóf, Nagyfügedi Gergely és Schmidt Áron

A darab egy baráti háromszög tipikus szerepeit ábrázolva mutatja be az emberi kapcsolatok bonyolultságát a felszínre kerülő konfliktusokon keresztül, a dráma és a humor tökéletes összhangjában. 

A barátságot, és ugyanígy a szerelmet is, szinte sohasem a nyilvánvalóan fontos, hanem a látszólag mellékes dolgok határozzák meg igazán. A darabban számtalan példát láthatunk arra, hogyan lesz egy meggondolatlan mondat gyújtóanyag, a semmiségből hatalmas ügy és mennyire ingatag egy hármas kapcsolat, legyen szó családról, barátról vagy kollégáról. 

És hogyan lehetnek a nők mindenütt jelenvalóak egy csupa férfiról szóló darabban???

A fehér festmény magának a darabnak a jelképe lesz, amelyre mint vetítővászonra a legmulatságosabb, legabszurdabb, legkomplikáltabb érzések vetülhetnek.

(az előadás kb. 90 perc

Hogyan nevezzelek? (bemutató: 2018)

előadja: Gorove Mariann, Fehér Anna, Gorove Kristóf, Nagyfügedi Gergely és Schmidt Áron

Aki próbált már nevet találni születendő gyermekének, az tudja mennyire bonyolult megtalálni a tökéletes választást és milyen végeláthatatlan vitákat generálhat egy ilyen egyszerűnek tűnő probléma. Mi legyen a gyerek neve? Egy egyszerű kérdés hatására robban a bomba a felhőtlen családi összejövetelen, ahol a régi sérelmek egymás után törnek a felszínre, felborítva mindent... szó szerint mindent....

A drámával teli vígjáték sikere végigsöpört Franciaországon, ahol az év vígjátéka címet is megnyerte.

(az előadás kb. 90 perc) 


Kötél általi talán... (bemutató: 2017)

     írta és előadja: Nagyfügedi Gergely

Egy telefon, egy laptop és egy üveg pezsgő. Mindössze ennyire van szükség a legújabb bárhol előadható darabunkhoz. Vajon mikor durran el az a pezsgő? Lehet-e örülni egy ember halálának? Helyénvaló-e a halálbüntetéssel való igazságszolgáltatás? Rendelkezhetünk-e másnak az életéről? Hol a határ az emberi és az Isteni erények között? Ehhez hasonló kérdéseket boncolgat Nagyfügedi Gergely fekete humorral és feszültségekkel teli monodrámája. Pszichodráma vagy társadalomkritika? Ki-ki döntse el maga...

(az előadás kb. 60 perc, angolul is megtekinthető) 

Hajdani színdarabjaink

Albérleti színjáték (bemutató: 2015)

előadták:    Gorove Mariann, Nagyfügedi Gergely és Springer Bence

Egy megfásult párkapcsolat mélyen rejlő problémái kerülnek akaratlanul felszínre a "harmadik" színrelépésével és kényszerítik komoly döntéshozatalra a szerelmesek.